Over Ilse

 

De liefde voor chocolade en marsepein is me met de paplepel meegegeven. Met een vader als patissier kon dat ook niet anders! Ik vond het als kind altijd heel gezellig als er gebakken werd en ik was er als de kippen bij om te proeven. Toch ben ik een andere weg ingeslagen en kwam ik terecht in het onderwijs, een job die ik tot op de dag van vandaag nog altijd met veel liefde doe.

 

Maar, de voorbije jaren kriebelde het wel. De drang om creatief bezig te zijn met zoet was heel sterk. Zo sterk, dat ik besloot om me in te schrijven voor een opleiding bakkerij. Ik volgde allerlei modules zoals brood, taarten, cakebeslagen en banketproducten. Maar de echte passie ontstond toen ik de initiatie marsepein en chocolade volgde. Ik ontdekte de wondere wereld van de chocolade en leerde marsepein modelleren. De eerste marsepeinen roosjes die ik maakte als kind, leidden tot allerhande leuke creaties vandaag. 

 

In 2015 behaalde ik het certificaat van ambachtelijk brood- en banketbakker en dat van ambachtelijk chocoladebewerker. Ik bleef gebeten door chocolade en daarom volgde ik in 2019 de vervolgopleiding Chocolade 2.0 in de Chocolate Academy van Callebaut

 

Vandaag wil ik graag met jou mijn kennis delen. Ik wil jou vooral leren dat je zelf - in je eigen keuken - tot heel wat mooie en lekkere creaties kan komen. Met de juiste tips tover je de mooiste desserten op tafel! En die tips deel ik heel graag met jou!

 

 

chocoladen paaseieren
marsepeinen eendje
dessertbuffet met gevulde glaasjes