Workshops chocolade
We starten met de basisbeginselen van chocolade en stap voor stap leer je deze lekkernijen maken. Termen als tempereren, mouleren en enroberen hebben geen geheimen meer voor jou na een van deze workshops.
truffels

Het leuke aan truffels is dat je eindeloos kan variëren met verschillende smaken en dat ze helemaal niet zo moeilijk zijn om zelf te maken!
We gaan aan de slag met drie soorten: een donkere botertruffel, een zachte roomtruffel en eentje met praliné. We leren chocolade tempereren en maken een chocoladen schaaltje om onze lekkernijen in te pakken. Een mooi lintje er rond en je kan naar huis met een prachtige eigen creatie!
pralines

Zalig toch om in een praline te bijten en telkens opnieuw verrast te worden?! In deze workshop leer je om chocolade op de juiste temperatuur te brengen. We maken zowel strakke vormpralines als pralines die we in chocolade dompelen om af te werken. En dat alles met de heerlijkste vullingen! Ook al lijken pralines niet zo evident om te maken, in deze workshop leer je dat het echt kan!
paaseitjes

Laat je inwijden in de geheimen van de paashaas en leer hoe je de lekkerste vullingen voor kleine paaseitjes kan maken! We starten met de basisprincipes van het tempereren want de juiste verwerkingstemperatuur is essentieel. Nadat we onze vormen hebben gemouleerd, gaan we aan de slag om enkele vullingen te maken. En wat dacht je van een chocoladen mandje om alles mooi in te verpakken? Gewoon doen!