Beleef en leer iets leuks!

DessertAtelier komt bij jou aan huis of op locatie.  Dat kan privé, met je gezin of nodig enkele vrienden uit voor een gezellige avond!  Ook groepen kunnen mij contacteren. En af en toe organiseer ik zelf een leuke workshop. Word je graag op de hoogte gehouden, stuur mij dan een berichtje

Je hoeft helemaal niets te voorzien. Ik zorg voor al het materiaal en de ingrediënten. De afwas neem ik mee naar huis 😉!

Ervaring is niet nodig! Ik begeleid je stap voor stap. We gaan samen aan de slag en  maken de lekkerste creaties! Alles wat we maken, is uiteraard voor jullie!

 

Workshops chocolade

We starten met de basisbeginselen van chocolade en stap voor stap leer je deze lekkernijen maken. Termen als tempereren, mouleren en enroberen hebben geen geheimen meer voor jou na een van deze workshops.  

 truffels

workshop chocolade - truffels in kuipje

Het leuke aan truffels is dat je eindeloos kan variëren met verschillende smaken en dat ze helemaal niet zo moeilijk zijn om zelf te maken!

We gaan aan de slag met drie soorten: een donkere botertruffel, een zachte roomtruffel en eentje met praliné. We leren chocolade tempereren en maken een chocoladen schaaltje om onze lekkernijen in te pakken. Een mooi lintje er rond en je kan naar huis met een prachtige eigen creatie! 

pralines

workshop chocolade - pralines

Zalig toch om in een praline te bijten en telkens opnieuw verrast te worden?! In deze workshop leer je om chocolade op de juiste temperatuur te brengen. We maken zowel strakke vormpralines als pralines die we in chocolade dompelen om af te werken. En dat alles met de heerlijkste vullingen! Ook al lijken pralines niet zo evident om te maken, in deze workshop leer je dat het echt kan! 

 

paaseitjes

workshop chocolade - paaseitjes

Laat je inwijden in de geheimen van de paashaas en leer hoe je de lekkerste vullingen voor kleine paaseitjes kan maken! We starten met de basisprincipes van het tempereren want de juiste verwerkingstemperatuur is essentieel. Nadat we onze vormen hebben gemouleerd, gaan we aan de slag om enkele vullingen te maken. En wat dacht je van een chocoladen mandje  om alles mooi in te verpakken? Gewoon doen!


Workshops marsepein

Wat is nu het verschil tussen marsepein 50/50 en 60/40 en waarvoor gebruik je het? Waarin ligt het verschil met rolfondant? Hoe kleur je marsepein? Allemaal vragen waarop je in deze workshops het antwoord krijgt!

petitfours

workshop marsepein - petit fours

Op een krokant amandelkoekje spuiten we een marsepeinen vulling. Of wat dacht je van een lekkere boterroomvulling? In deze workshop leer je beide vullingen maken. We werken af met fondantsuiker of ganache en laten ons gaan voor de mooiste decoraties! Je gaat naar huis met een gevarieerd doosje lekkernijen!

figuren en taartdecoratie

workshop marsepein - figuurtjes en taartdecoratie

Met marsepein kan je de mooiste creaties maken. Ga je voor een leuke smiley, een lachend hartje of een eenvoudig rupsje? Alles kan! Uiteraard leren we ook mooie taartdecoratie maken. Want zeg nu zelf, staat jouw zelfgebakken taart niet veel beter met een prachtig roosje of enkele bloemknopjes?! Na deze workshop heb je het in je vingers!


Workshops desserts

Ben jij ook zo gek op een lekker dessertje? Ben jij ook zo gek op koekjes?!  Dan ben hier aan het juiste adres! Samen leren we de lekkerste koekjes maken in je eigen keuken!

artisanale koekjes

Tijdens deze workshop maken we drie heerlijke dessertkoekjes die je maar af en toe vindt bij de betere patissier. Naast Goudse moppen staan ook Romia's op het menu. Het chocoladekoekje vullen we met een overheerlijke lemoncurd. Met de tips en tricks die je meekrijgt, oogst je vanaf nu gegarandeerd succes op elk feestje!

macarons

Deze heerlijke lekkernij mag niet ontbreken in ons aanbod! We maken macarons op basis van een Italiaanse meringue en dat is helemaal niet zo moeilijk! Een ganache en een botercrème als vulling en we hebben een schaaltje vol met de lekkerste macarons!