Workshops chocolade

Zelf pralines leren maken? Bij jou thuis? Het kan! Tijdens deze workshops ontdek je de zoete geheimen van chocolade. Ervaring is helemaal niet vereist! We starten met de basisbeginselen van chocolade en stap voor stap begeleid ik jou bij het maken van deze lekkernijen! Termen als tempereren, mouleren en enroberen hebben geen geheimen meer voor jou na een van deze workshops.  En met de juiste tips maak je achteraf zelf ook thuis de mooiste chocoladecreaties! 

Deze workshops zijn ideaal als activiteit voor een vrijgezellenfeestje, als gezinsactiviteit of ze kunnen perfect als leuke avond met vrienden onder elkaar! Hoe dan ook, plezier gegarandeerd!  

 

Workshop
truffels

workshop chocolade - truffels in kuipje

Het leuke aan truffels is dat je eindeloos kan variëren met verschillende smaken en dat ze helemaal niet zo moeilijk zijn om zelf te maken!

We gaan aan de slag met drie soorten: een donkere botertruffel, een zachte roomtruffel en eentje met praliné. We leren chocolade tempereren en maken net zoals op de foto een chocoladen schaaltje om onze lekkernijen in te pakken. Een mooi lintje errond en je kan naar huis met een prachtige eigen creatie! 

Workshop
pralines

workshop chocolade - pralines

Zalig toch om in een praline te bijten en telkens opnieuw verrast te worden door een heerlijke vulling?! Ook al lijken pralines niet zo evident om thuis te maken, in deze workshop leer je dat het echt kan! 

We beginnen met de typische chocoladen studentenhaver waarbij we leren om chocolade op de juiste verwerkingstemperatuur te brengen. Dan maken we twee soorten pralines: eentje waarbij we gebruik maken van een vorm en eentje waarbij we de praline in chocolade dompelen om af te werken. Alles mooi verpakt en je hebt alweer een schitterend product!

Workshop paaseitjes

workshop chocolade - paaseitjes

Laat je inwijden in de geheimen van de paashaas en leer hoe je de lekkerste vullingen voor kleine paaseitjes kan maken!

We starten met de basisprincipes van het tempereren want de juiste verwerkingstemperatuur is essentieel bij chocolade. Nu kunnen we onze vormen mouleren. Tijdens het koelproces gaan we aan de slag om enkele heerlijke vullingen te bereiden. En wat dacht je van een chocoladen mandje  om alles mooi in te verpakken? Gewoon doen!